Posterpresentatie PRISMO in San Antonio

Sanne van der Wal, onderzoeker in opleiding bij het Expertisecentrum, heeft het PRISMO-onderzoek onder de aandacht gebracht tijdens de Combat PTSD conference in San Antonio (VS).

San Antonio Combat PTSD Conference 2019 – 23 en 24 oktober 

Eind oktober vond de jaarlijkse Combat PTSD Conference plaats in San Antonio in de Verenigde Staten. Dit jaar waren Elbert Geuze, hoofd Expertisecentrum, en Sanne van der Wal, onderzoeker in opleiding, daarbij aanwezig. Binnen deze conferentie worden nieuwe resultaten en lopend onderzoek naar de ontwikkeling, preventie, diagnose en behandeling van posttraumatisch stress syndroom (PTSS) en andere gerelateerde aandoeningen in militairen en veteranen besproken. Met behulp van een posterpresentatie op de eerste conferentiedag heeft Sanne het  PRISMO cohort onder de (voornamelijk Amerikaanse) aandacht gebracht. De poster liet zowel de demografische kenmerken van het cohort zien, de opzet van het onderzoek, de belangrijkste resultaten en de toekomstplannen van het onderzoek. De poster leverde vooral interessante discussies op met betrekking tot de verschillen in PTSS prevalentie tussen de Amerikaanse en Nederlandse krijgsmacht en de inrichting van het zorgsysteem. Nieuwsgierig geworden naar de poster? Bekijk deze hieronder. 

Snapshot van Poster voor Combat PTSD conferentie