Agressieregulatie niet zichtbaar in het brein

Onderzoek van Tim Varkevisser, onderzoeker in opleiding bij het Expertisecentrum, gepubliceerd.

In de recente uitgave van Psychological Medicine (7 februari 2020), zijn de resultaten gepubliceerd van onderzoek gedaan bij het Expertisecentrum van de MGGZ. In dit onderzoek heeft Tim Varkevisser de hersenen van militairen met en zonder agressieregulatie klachten met elkaar vergeleken. Voor het eerst is aangetoond dat er geen verband is tussen de agressieregulatie en anatomische veranderingen in het brein. Lees hier de publicatie op de website van Psychological Medicine. 

Afbeelding uit de publicatie die een visualisatie van de hersenen weergeeft
Visualisatie van de bestudeerde hersenregio's in het onderzoek (orbito frontaal cortex (a), anterior cingulate cortex (b), dorsolaterale-prefrontale cortex (c)).