Mentale gezondheidszorg voor zorgprofessionals

Toen de corona crisis uitbrak kwamen de overeenkomsten tussen het werken in de zorg en op uitzending gaan als militair bij Defensie naar voren. Met name de onvoorspelbaarheid waar je tijdens een uitzending geregeld mee te maken krijgt, kwam ook terug in de zorg. Naar aanleiding van het MGGZ webinar 'Mentale gezondheid voor zorgprofessionals’ kreeg Defensie veel vragen uit ziekenhuizen en zorginstellingen. Hoe werkt een buddy systeem? Hoe herken ik stress bij een collega? En bij mezelf? Vervolgens is de bal gaan rollen en is aan Defensie gevraagd om mee te denken vanuit de jarenlange ervaring met de speciale omstandigheden rondom uitzendingen.

Samenwerking tussen Defensie en het Platform Stress de Baas

In een interview voor het platform IZZ (het ledencollectief van mensen in de zorg), vertellen Fenna Leijten (Kernexpert mentale kracht DGI) en Marieke Langemeyer (senior adviseur Expertisecentrum MGGZ) hoe de samenwerking tussen Defensie en het Platform Stress de Baas tot stand is gekomen en wat de zorg kan leren van Defensie.
Het interview is gepubliceerd op de website van IZZ

Dit is het logo van de DGI