Niet alle verwondingen zijn zichtbaar. Geef om elkaar, help elkaar.

Vrijdag 25 juni was er een achtergrondbriefing van het Ministerie van Defensie voor leden van de pers over de zorg voor, tijdens en na uitzendingen. Daarbij werd ook ingegaan op psychosociale problematiek bij militairen. 

De introductie van deze briefing werd verzorgd door de Commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim. Kolonel Anne-Marije Schat, adjunct-directeur Zorg en psychiater van de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ), lichtte het zorgstelsel van Defensie rondom een uitzending toe. Zij ging specifiek in op psychosociale problematiek bij militairen. 
 
Bij de zorgketen zijn meer actoren betrokken. Bij de briefing waren dan ook vertegenwoordigers aanwezig van Bedrijfsmaatschappelijk Werk, de Diensten Geestelijke Verzorging, het Nederlands Veteraneninstituut en het Expertisecentrum van de MGGZ.

Aan het begin van de bijeenkomst werd dit filmpje getoond.
 
 

Beeld: belmonn1