Milou Sep verdedigt haar proefschrift "Het vlindereffect van trauma contextualisatie"

Op 10 mei 2022 verdedigt Milou Sep haar proefschrift ter verkrijging van de graad van doctor aan de Universiteit Utrecht. 

Proefschriftcover Milou S C Sep
Beeld: ©EC

Het vlindereffect van trauma contextualisatie

"Mensen verschillen sterk in hun reactie op traumatische gebeurtenissen. Sommigen ontwikkelen een posttraumatische stressstoornis (PTSS), terwijl anderen zich veerkrachtig kunnen aanpassen. PTSS is een psychische aandoening die - onder andere - wordt gekenmerkt door herbeleving van het trauma. Traumatische gebeurtenissen komen veel voor en zijn meestal lastig te voorkomen. De sleutel tot preventie van PTSS lijkt daarom te liggen in i) begrijpen wie risico loopt, zodat risicovolle situaties zoveel mogelijk vermeden kunnen worden; en wanneer dit niet mogelijk is, ii) het moduleren van de neurobiologische systemen die ervoor zorgen dat mensen ervaringen anders verwerken." 

Het proefschrift is te downloaden via deze link.