Wereldrecordpoging door Robin Imthorn

Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 doet Sergeant Korps Mariniers Robin Imthorn (38) een wereldrecordpoging. Robin zal 25 uur lang met 45 kilogram rugzakbepakking gaan speedmarsen – hardlopen afgewisseld met marcheren – bij het Nationaal Militair Museum, op voormalig vliegbasis Soesterberg.

Robin Imthorn rennend met bepakking in het bos

Door een ingrijpende ervaring ontwikkelt Robin na zijn missie in Afghanistan PTSS. Met deze wereldrecordpoging vraagt hij aandacht voor de ziekte en hoopt hij meer openheid en bewustwording binnen de maatschappij en Defensie te creëren.

De 25 uur staan voor de 25 Nederlandse militairen die omkwamen en het hoogste offer brachten in Afghanistan. De 45 kilogram rugzak staat symbool voor de zware, soms stille strijd die sommigen nog voeren.

Lees hier alle informatie over zijn wereldrecordpoging en het programma.


Robin heeft ook een interview gegeven over zijn wereldrecordpoging en zijn weg naar herstel van PTSS.

Dit interview is hier te bekijken.