Deelnemen aan het CONTROL onderzoek

Het CONTROL onderzoek zoekt deelnemers. Hieronder kunt u meer achtergrondinformatie lezen over deelnemen aan dit onderzoek. Ook kunt u de flyer downloaden. 

Het CONTROL onderzoek heeft ruimte voor nieuwe testlocaties

Het CONTROL onderzoek wordt uitgevoerd op verschillende defensielocaties in Nederland. Elke drie weken wordt de testopstelling verplaatst naar een nieuw locatie. Er is nog ruimte voor enkele nieuwe testlocaties. Heeft u of uw eenheid ook interesse in dit onderzoek? Lees hieronder meer achtergrondinformatie. Ook kunt u de flyer downloaden.

Over het onderzoek

Een sterke mentale beheersing van stress en emoties belangrijk; enerzijds voor optimale prestaties onder druk, en anderzijds ter preventie van (geestelijke) gezondheidsproblemen na stressvolle periodes. Bij mentale beheersing zijn efficiënte processen in de hersenen van groot belang. 
Met behulp van elektroden op het hoofd, het meten van stressreacties en een korte psycho-educatie over stressreacties onderzoeken we vanuit het expertisecentrum MGGZ of neuromodulatie (‘transcranial direct current stimulation’, of tDCS) die processen in de hersenen kan faciliteren, en of dit kan helpen om mentale beheersing te versterken.

Wie kunnen er meedoen?

Gezonde militairen (d.w.z. militairen zonder aanwijsbare psychische klachten)

Over deelname:

Vijf bezoeken van 1 of 1,5 uur op de eigen defensielocatie.
Vergoeding van in totaal €65

Interesse?

Gebruik het contactformulier om contact op te nemen met de onderzoeker (Fenne Smits) van dit onderzoek.