F.M. (Fenne) Smits MSc

F.M. (Fenne) Smits MSc

Functie
Sr. Wetenschappelijk Onderzoeker
Standplaats
CMH Utrecht

Biografie

Fenne Smits is sinds 2015 actief bij het Expertisecentrum van de MGGZ, waar zij nu werkt als postdoctoraal onderzoeker. Haar interesse ligt bij de klinische toepassing van neurowetenschap: hoe kun je met behulp van kennis over de hersenen hulp bieden bij neurologische en psychische klachten? Fenne heeft speciaal interesse in technieken die hersenactiviteit kunnen meten of beïnvloeden. Hiermee is ze specifiek aan de slag gegaan tijdens haar promotieonderzoek naar hersenstimulatie. Inmiddels heeft zij daaraan gevolg gegeven met een nieuw onderzoek naar de mogelijkheden van hersenstimulatie bij therapie voor angst- en trauma-klachten.

Overzicht projecten binnen het EC

Bij het Expertisecentrum van de MGGZ onderzoekt zij de effecten van hersenstimulatie op angst- en agressie-gerelateerde processen bij militairen en veteranen. Hierbij wordt een milde, non-invasieve vorm van hersenstimulatie gebruikt: transcranial direct current stimulation (tDCS).
Momenteel houdt Fenne zich bezig met twee hersenstimulatieprojecten. Het ene project richt zich op militairen en veteranen die behandeling ontvangen voor psychische klachten (STIM). Het tweede project richt zich op militairen zonder psychische klachten, waarbij zelfcontrole tijdens dreiging wordt onderzocht (CONTROL).

Publicaties

De publicaties van Fenne Smits kunt u vinden op Google Scholar