Maj. E. (Eva) de Krijger MSc.

Maj. E. (Eva) de Krijger MSc.
Beeld: ©EC

Maj. E. (Eva) de Krijger MSc.

Functie
Onderzoeker in Opleiding (OIO)
Standplaats
CMH Utrecht / Regiocentrum Noord West (Amsterdam)

Biografie

Eva de Krijger is opgeleid tot psycholoog en werkt sinds 2012 bij de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg in Amsterdam. Daar behandelt ze militairen en veteranen met verschillende psychische klachten. In 2015 is zij als psycholoog uitgezonden geweest naar Mali. Naast haar werk als behandelaar bij de MGGZ werkt zij sinds 2017 als onderzoeker in opleiding bij het Expertisecentrum MGGZ.

Eva’s werk bij het expertisecentrum richt zich op het vermogen van militairen om emotionele of mentale pijn op te merken en om daar helpend/met zorg/vriendelijk op te reageren. Zowel bij anderen als bij zichzelf. Uit onderzoek blijkt dat hoe beter mensen hiertoe in staat zijn, hoe minder last zij hebben van psychische klachten en hoe mentaal gezonder zij zijn. Momenteel houdt Eva zich hierbij bezig met 2 projecten:

  • Vragenlijstonderzoek: door middel van het afnemen van vragenlijsten wordt gekeken naar de relatie tussen deze emotionele vaardigheden en mentale gezondheid bij militairen.
  • Proof of concept: in een eerder project is een training in combinatie met een app ontwikkeld, gericht op het versterken van deze emotionele vaardigheden bij militairen. Tijdens dit ‘proof of concept’ project wordt gekeken naar het effect van deze training en app en naar hoe dit wordt ervaren. De training en app worden hierbij aangeboden aan een groep collega’s van de Koninklijke Landmacht. Zij vullen voorafgaand aan en na afloop van de training vragenlijsten in en er vinden 1 op 1 interviews plaats.

Overzicht projecten binnen het EC

Emotional Awareness

Emotional Awareness - Bewust zijn van hoe het met jezelf en anderen gaat