Drs. M.E. (Marieke) Langemeyer

Drs. M.E. (Marieke) Langemeyer
Beeld: ©EC

Drs. M.E. (Marieke) Langemeyer

Functie
Sr. Adviseur Kennis & Implementatie
Standplaats
CMH Utrecht

Biografie

Marieke Langemeyer is werkzaam als senior adviseur Kennis & Implementatie bij het Expertisecentrum van de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg te Utrecht sinds juni 2019.
Na het behalen van de doctoraalbul Sociale- en Organisatiepsychologie in 1998 en Mediapsychologie in 1999 aan de Universiteit Utrecht, is zij gaan werken bij Defensie. Eerst in verschillende functies rondom de psychologische selectie van militairen. Vanaf 2009 is Marieke werkzaam bij het Kenniscentrum van de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ), nu als senior-adviseur bij het Expertisecentrum. Sinds 2010 heeft Marieke een neventaak als vertrouwenspersoon binnen Defensie, waarin zij mensen bijstaat in kwesties over sociale integriteit. In 2018 heeft zij de opleiding tot Mediator afgerond.

Werkzaamheden

Binnen het Expertisecentrum houdt Marieke zich bezig met verschillende onderwerpen zoals communicatie en is zij vraagbaak en sparringpartner op het gebied van informatie over psychische problematiek bij militairen. Hierbij is zij medeverantwoordelijk voor het verzamelen, borgen en verspreiden van kennis, zowel binnen als buiten Defensie, zowel nationaal als internationaal. Als BPV-begeleider van het mbo en de ruime ervaring in de begeleiding van stagiaires (hbo en wo) in de afgelopen 20 jaar, is zij bekend met de doelgroep van adolescenten en verzorgt zij voorlichtingen over het Puberbrein.