Maj. Drs. M. (Martine) Hueting

Maj. Drs. M. (Martine) Hueting
Beeld: ©EC

Maj. Drs. M. (Martine) Hueting

Functie
Sr. Adviseur Kennis & Implementatie
Standplaats
CMH Utrecht

Biografie

Majoor Martine Hueting is sinds juni 2019 werkzaam als senior adviseur Kennis & Implementatie bij het Expertisecentrum van de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg te Utrecht.

Na het behalen van haar doctoraalbul in klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht in 1996  heeft zij gewerkt als onderzoeker, onder andere in het Trauma Center, te Boston, Verenigde Staten onder leiding van prof. Dr. B.A. van der Kolk en geparticipeerd aan de studie Brain imaging of treatment effects in patients with ptsd, after treatment with EMDR.

Andere onderzoeken waaraan Martine heeft meegewerkt zijn: de ontwikkeling en gebruik van onderzoeksinstrument: 'evaluatie na behandeling DIS', onder leiding van E. Somer, Ph.D., Israël. De ontwikkeling van onderzoeksinstrument: Vragenlijst evaluatie klachten/behandeling van patiënten met een dissociatieve identiteitsstoornis (DIS), onder leiding van dr. S. Boon. En het promotie-onderzoek van dr. E.R.S. Nijenhuis: 'Somatoform dissociation, psychosocial dissociation and trauma as related to medically unexplained as well as medically explained pelvic pains'.

 
Sinds 1999 is Martine werkzaam als behandelend militair psycholoog bij Defensie. Zij heeft verschillende plaatsingen gehad, waaronder Seedorf en is zij op uitzending geweest als militair psycholoog naar voormalig Joegoslavië en Afghanistan. 

Daarnaast heeft zij invulling gegeven aan debriefings in meerdere missiegebieden. Ook op het gebied van adaptatie, training en supervisie is zij een ervaren collega. 
Zij verzorgt regelmatig voorlichtingen en presentaties over het werken als militair psycholoog, psychische problematiek bij militairen en het Puberbrein. Martine is geregistreerd GZ-psycholoog (BIG), psychotherapeut-specialist (BIG) , groepspsychotherapeut (NVGP) en Affect-Fobietherapeut (NVPP).

Werkzaamheden

Binnen het expertisecentrum houdt Martine zich bezig met projecten die een brug slaan tussen het wetenschappelijk onderzoek en de militair in het veld, en hoe de uitkomsten praktisch toepasbaar gemaakt kunnen worden. 
Daarnaast is zij mede verantwoordelijk voor het vergaren van kennis en het overdragen van kennis, zowel binnen als buiten de MGGZ.
Tevens zorgt zij voor het in kaart brengen en in stand houden van onze kennispartners, zowel binnen als buiten Defensie, zowel nationaal als internationaal.