Dr. N.A. (Nadia) Leen

Dr. N.A. (Nadia) Leen

Dr. N.A. (Nadia) Leen

Functie
Wetenschappelijk onderzoeker
Standplaats
CMH Utrecht

Biografie

Nadia Leen was onderzoeker in opleiding bij het Expertisecentrum MGGZ tot september 2023. Nadia behaalde haar Research Master Neuroscience & Cognition aan de Universiteit te Utrecht in 2018. Haar master scriptie focuste zich op individuele trajecten en de bijbehorende verschillenen tussen deze trajecten in het aan- en afleren van angst. Tijdens haar master liep zij stage bij het Expertisecentrum van de MGGZ waar ze zich richtte op de associatie tussen de persoonlijkheidstrek psychopathie en resting-state functionele connectiviteit in veteranen. Na haar stage werkte zij tevens als onderzoeksassistent bij het Expertisecentrum.

In September 2019 startte Nadia haar PhD project bij het Experticecentrum MGGZ in samenwerking met de Universiteit van Utrecht onder de supervisie van Dr. Elbert Geuze, Prof. Dr. Joke Baas en Dr. Antoin de Weijer. Het doel van het project is om meer inzicht te krijgen in de rol van het endocannabinoïde systeem in symptomen gerelateerd aan stress, angst, slaap en agressie. Het project zal sterk aansluiten op de wens om een vertaalslag te maken van meer fundamenteel onderzoek naar toepasbaarheid in de klinische praktijk. 

Overzicht projecten binnen het EC

Bij het Expertisecentrum van de MGGZ deed Nadia onderzoek naar de rol van het endocannabinoïde systeem in symptomen gerelateerd aan stress, angst, slaap en agressie. 

Publicaties

De publicaties van Nadia Leen kunt u vinden op Google Scholar