M. (Margreet) Wijmans MSc.

M. (Margreet) Wijmans MSc.
Beeld: ©EC

M. (Margreet) Wijmans MSc.

Functie
Onderzoeksassistent
Standplaats
CMH Utrecht

Biography

Margreet Wijmans heeft na een MBO opleiding, 2 jaar HBO en een universitaire bachelor psychologie in de richting van cognitieve en neurobiologische psychologie haar master titel behaald in de toegepaste cognitieve psychologie. Tijdens haar bachelor opleiding heeft zij met twee korte, vrijwillige stages kennis gemaakt met verschillende soorten onderzoeken, zoals een onderzoek dat sociaal-cognitieve paradigma’s linkt aan neurobiologische mechanismen in schizofrenie patiënten en een onderzoek naar real-time interactie tussen twee individuen met een innovatieve eye-tracking opstelling. Uiteindelijk heeft zij tijdens haar master onderzoek gedaan naar het effect van verschillende typen gezichten op het kijkgedrag van mensen.

 
Margreet is tijdens en na haar opleiding werkzaam geweest als meetassistent bij het YOUth-onderzoek, dat de hersenontwikkeling en de sociale ontwikkeling van baby’s en kinderen in kaart probeert te brengen. Sinds januari 2021 versterkt zij het Expertisecentrum als onderzoeksassistent. 

Activities

Margreet is betrokken bij de praktische uitvoer van het REMIND onderzoek en het mindfulness onderzoek. Daarnaast voert zij verscheidene neventaken uit ter ondersteuning van het Expertisecentrum.